Elsir Vale Threatened

Försvar

2009-08-07

Vi anländer till murens svaga punkt. Mycket riktigt är ett stycke delvis raserat och en massa goblins väller in, ledda av en odöd grön dragonspawn. En trollkarl på vår sida har använt ritualen Earthen Ramparts för att delvis hägna in det drabbade området, och är fullt upptagen med att kasta ritualen igen för att avsluta arbetet. Vårt jobb är att täppa till hålet under tiden. Goblinerna visar sig vara klena men ettriga, och de lyckas under striden göra en hel del skada på Kathra. Annars är drakvarelsen vårt största problem, den är väldigt seg och har många irriterande krafter. Till slut slår vi ned dem alla, men är efter det svårt utmattade. När nästa våg med hobgoblins och hill giants dyker upp så retirerar vi tillbaks till lagerlokalen där trollkarlen befinner sig.

Vi tvingas stillatigande åse hur patruller med hobgoblins tar sig in i staden. En styrka på kanske hundra stycken, understödda av 3 jättar, rusar in mot centrum. Efter en kort vilopaus blir vi upptäckta av en flock med barghests, som anfaller lagerbyggnaden. Vi försöker desperat hindra dem från att ta sig in genom fönstren, och lyckas till en början rätt bra. Men vi är utspridda för tunt, och de tar sig in genom fönstret som vaktades av NPCs. Efter det blir striden än mer desperat, men vi håller tillbaks dem tills trollkarlen avslutat sin ritual, och sedan kan vi sopa upp resterna. Vi dödar alla utom ledaren, som fegt tar till flykten.

Kathra är nu helt slutkörd, men lyckligtvis kommer en trupp med dvärgar som förstärkning, och däribland finns en paladin som skänker honom helning. Tillsammans med de dvärgarna skall vi nu hålla jordvallarna mot nästa angrepp. Det består av hobgoblins, som faller som flugor i trollkarlens giftmoln, samt 2 hill giants och 1 ettin, vilka är något ihärdigare. Men vi segrar såklart, och står mörbultade men stolta kvar när horden retirerar.

Comments

Bolongo

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.