Elsir Vale Threatened

Watership Down

Bland våra vänner de odöda alverna finns en githzerai, det var visst sådana som byggde enklaven från början.

På väg till kullen där fienderna bor stöter vi på 3 vampyrer som tagit en människa tillfånga. Vi befriar honom, han visar sig vara en krigare vid namn Sarzen som har Sjukdomen i sin släkt och söker efter något slags botemedel. Sarzen hänger med vår lilla grupp.

Fiendens bas är ett system av tunnlar utgrävda ur en liten kulle – vi tror först att det bara är jordtunnlar, som ett stort kaningryt, men det kommer att visa sig att det finns äldre, stenlagda rum och korridorer där under. Jag förklär oss till odöda med hjälp av en ritual, och vi smyger in, men vi blir ändå överfallna av en grupp hobgoblin ghouls och en liten förkrympt troll-shaman. Det finns också en slags zombie-hobgoblins som exploderar när de kommer nära någon… eller när man petar på dem.

Vidare in i komplexet hittar vi en korridor med diverse rum som vi undviker, eftersom där bara finns troll, fomorianer och goblins. Men vi smyger in i ett rum där en odöd alv sitter och skriver. Efter ett långt samtal kommer vi fram till att han nog inte är ond, bara amoralisk, och mestadels harmlös. Han sitter och forskar på konstruktionen av magiska vapen, men inget vi har användning för. De magiska prylarna vi letar efter finns sannolikt hos detta gängs ledare – han heter Kano och verkar inte vara alv eller vampyr, vi får faktiskt inget bra grepp om exakt vad han är. Men vi får veta att de exploderande hobbsen är programmerade att reagera på olika signaler… tyvärr vet vi inte vilka de är. Dessutom informeras vi att Kanos rum är fullt med fällor så rekommendationen är att rusa snabbt in, ta grejer och rusa ut igen. Hmmm, vi vet inte om vi tycker det låter så smart, men vi får väl se när vi kommer dit.

Vi följer en annan korridor till en grottkammare där ett gäng vampyrer och bombzombies sitter och lurar. Vi utplånar dem.

Comments

Bolongo

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.